1.09.2022
Doğru bir fan seçmi için fan imalatçısının tesis yetkilisininden edinmesinin uygun olacağı bilgiler,
1. Hava debisi (m3/h,m3/s veya CFM),
2. Çalışma şartlarında ihtiyaç duyulan statik veya toplam basınç (Pa veya mmSS),
3. Fanın içinden geçen havanın sıcaklığı (oC),
4. Fanın taşıyacağı havanın özellikleri (toz, nem, talaş vb.),
5. Fanın içinden geçen havanın korozif olup olmadığı,
6. İşletmenin sürekli veya kesntili çalışması.
7. Fan çalışma ortamında patlayıcı veya yanıcı gaz olup olmadığı.
Hava Debisi (m3/h) = Hava değişimi katsayısı (1/saat) X Mahal Hacmi (m3)
SECİMLERİNİZİ AKSİYEL FAN VEYA RADYAL FAN OLARAK YAPABİLİRSİNİZ
MAHAL |
HAVA DEĞİŞİM KATSAYISI (1/SAAT) |
MAHAL |
HAVA DEĞİŞİM KATSAYISI (1/AT) |
Oditoryumlar | 6-8 | Çamaşırhaneler | 10-20 |
Derslikler | 5-7 | Ofisler | 4-8 |
Kütüphaneler | 4-5 | Kapalı havuzlar | 3-4 |
Boya fırınları | 25-50 | Restaurantlar | 8-12 |
Para kasası odaları | 3-6 | Konferans odaları | 6-8 |
Sinemalar ve tiyatrolar | 5-8 | Bekleme odaları | 4-6 |
Domestik mutfaklar | 15-25 | Fotokopi odaları | 10-15 |
Ticari mutfaklar | 15-30 | Makina odaları | 10-40 |
Banyolar | 5-7 | Dükkanlar | 4-8 |
Domestik wc'ler | 4-5 | Kuru temizleme | 5-15 |
Genel wc'ler | 8-15 | Genel imalat sahaları | 4-8 |
Toplantı salonları | 6-8 | Giyisi değişim odaları | 6-8 |
Dökümhaneler | 8-15 | Haddehaneler | 8-12 |
Jimnastik salonları | 4-6 | Laboratuvarlar | 8-15 |